Verlichting

Autoverlichting led lampen wordt steeds populairder. Dat heeft twee redenen. In de eerste plaats heeft LED autoverlichting als voordeel dat het veiliger is om te rijden. In de tweede plaats wordt autoverlichting met led lampen gezien als een verfraaiing van de auto.

Verlichting

Autoverlichting led lampen maakt het rijden veiliger

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat autoverlichting met led lampen veiliger kan zijn. Het is dan wel belangrijk dat de verlichting op de juiste manier wordt ingezet. Autoverlichting met led lampen worden meestal aangezet bij daglicht. Dit zorgt ervoor dat de auto overdag beter zichtbaar is. Buiten de bebouwde kom kan het voeren van autoverlichting overdag een veiligheidsvoordeel opleveren. Autoverlichting met led lampen binnen de bebouwde kom heeft echter als nadeel dat fietsers minder goed opvallen.

Led autoverlichting als versiering

Veel nieuwe auto´s komen op de markt met standaard led autoverlichting. Dit zorgt ervoor dat de auto´s een moderne look hebben. Uiteraard is het mogelijk om een oudere auto ook te voorzien van autoverlichting met led. Op deze manier gaat de auto er een stuk moderner uitzien. Het aanbrengen van led autolampen is niet iets waarvoor men per se naar de garage hoeft. Iemand die een beetje verstand heeft van techniek kan de ledlampen voor de auto zelf aanbrengen.