Het kan zijn dat je een keer betrokken bent geraakt bij een ongeluk. Dan komt daar vaak wel wat bij kijken. Als je gewond bent, is dat natuurlijk een ambulance en vaak komt de politie dan de hele boel regelen, want het verkeer moet wel kunnen blijven doorstromen. Als je betrokken bent bij een auto-ongeluk, ga dan eerst na of er betrokkene zijn die een letsel hebben opgelopen. Is dit het geval? Dan bel je 112 om een ambulance of politie te laten komen. Eigenlijk is het altijd een goed idee om de politie te laten komen als er een ongeluk is gebeurd. De politie is van belang bij de eerstehulpverlening en kan de feiten goed vastleggen. Dit is van belang als moet worden vastgesteld wiens schuld het ongeluk was.
Juridische kant van het verhaal
Het is mogelijk dat de verzekeraar niet meteen de schade vergoedt, als het onduidelijk blijft aan wie het ongeluk te wijten is. In zo’n geval is het fijn als je juridische bijstand krijgt. Het is verplicht om een verzekering af te sluiten voor je vervoer. Doe je dit niet? Dan kan je nog wel eens een fikse boete verwachten.
Tijdens het ongeluk kom je erachter dat er flink letsel is. Dan heb je waarschijnlijk recht op een letselschade vergoeding. Is iemand anders verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeval? Dan is deze persoon aansprakelijk voor jouw letselschade. Schakel een letselschadeadvocaat in. Zij helpen jou bij het volledig schadeloos worden gesteld terwijl jij aan het revalideren bent. Letselschade advocaat Alkmaar en letselschade advocaat Lelystad zijn aangesloten bij de Nederlandse orde van Advocaten. Je weet dus zeker dat je belangen worden behartigd door een betrouwbare partij.
Verzamel zo veel mogelijk bewijs
Om zo goed mogelijk aan te tonen dat jij niet fout zat, is het belangrijk om te feiten op een rij te zetten. Noteer alles wat jou opvalt en in je opkomt op papier, want na een schokkende ervaring gebeurt er heel veel in je hoofd en kan je makkelijk dingen vergeten. Het documenteren van informatie is ook belangrijk, omdat je dan alle benodigde informatie kan verstrekken aan de verzekeraar. Maar bijvoorbeeld foto’s van remsporen, slipsporen, glasscherven, wrakstukken, deuken of krassen. Denk er ook aan om bewijs te verzamelen indien niet duidelijk is wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Zodra je je in een veilige situatie begeeft, is het verstandig om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, zoals persoonsgegevens, contactgegevens, adresgegevens en voertuiggegevens van de tegenpartij.