Het is altijd goed om regelmatig beurzen en andere meetings te bezoeken. Niet alleen om je waren aan de man te brengen, maar ook om te netwerken en nieuwe connecties te maken. Maar dan moet je je wel goed voorbereiden. Gewoon even een netwerkmeeting binnenstappen en er het beste van hopen kán, maar zal weinig effectief zijn. Je kunt er maar beter voor zorgen dat je je goed kunt presenteren. Hiervoor laat je, natuurlijk, visitekaartjes drukken. Ook folders afdrukken is een goed idee. Je kunt je dan nog beter voorstellen aan anderen en duidelijk maken wat jij precies doet. Visitekaartjes drukken is zo gebeurd, je regelt dat gewoon online.

Visitekaartjes drukken is nog zeker relevant

In deze digitale tijden lijken visitekaartjes misschien wat achterhaald, maar niets is minder waar. Oké, de visitekaartjes van nu zien er anders uit dan die van vroeger, maar visitekaartjes drukken is nog steeds relevant. Je kunt ze tegenwoordig voorzien van een QR code die naar je website of een bepaalde aanbieding gaat, je zet er je website,  mailadres en je mobiele nummer op. Je adres is niet meer zo nodig. Tenzij je natuurlijk graag wilt dat mensen naar je showroom komen. Maar dan kun je het adres weer beter in de folder zetten met wat extra uitleg erbij.

Netwerken is van groot belang

Netwerken is een belangrijk onderdeel van veel zakenmensen. Je moet weten met wie je te maken hebt en wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Vandaar dat er nog steeds veel netwerkborrels en andere meetings worden georganiseerd. Je hoeft echt niet ieder netwerkevent na te lopen, kies secuur naar welke events je gaat. Ben je horecaondernemer? Dan zul je aan een netwerkevent voor mensen in de kinderopvang maar weinig hebben. Dat event kun je dus met een gerust hart overslaan. Zelf een event organiseren is ook een goed idee. Je nodigt dan mensen uit die jij al kent en zij kunnen mensen uitnodigen die nog niet zo bekend zijn in "het wereldje". Laat vooraf altijd visitekaartjes drukken om te kunnen uitdelen.

Waarom geef je nog een visitekaartje?

Je geeft met een visitekaartje iets tastbaars in handen. Natuurlijk kun je je telefoonnummer ook in de mobiel van je gesprekspartner (laten) zetten, maar de kans is groot dat je gegevens dan verloren gaan in alle andere informatie die al in de telefoon staan. Een visitekaartje drukken en daadwerkelijk in handen geven zal ervoor zorgen dat je gesprekspartner je zal onthouden en aan je zal denken als hij of zij iets nodig heeft.