auto verkopen particulier

Heb je een nieuwe auto op het oog? Dan moet je uiteraard eerst van je oude af zien te komen. Het kan soms erg lang duren voordat jouw auto wordt overgekocht door iemand. Het is dus handig om hier wat hulp bij te gebruiken. Je auto verkopen kan op een aantal verschillende manieren. Je kunt het doen bij een dealer van het automerk zelf, je kunt de auto laten opkopen, de auto verkopen tijdens een parkingverkoop, via een advertentie voor particulieren of via een online veiling. Bij ikwilvanmijnautoaf.be kun je snel en zonder zorgen je wagen verkopen.

Hoe werkt het?

Als eerst ga je naar de website en klik je op het aanmeldformulier. Je kunt hier alle gegevens van de auto invullen. Op de pagina erna komt de kilometerstand aan bod en andere vragen over de staat van de auto. Je bespreekt hier ook de details. Denk aan bepaalde kenmerken, opties en accessoires die jouw auto uniek maken. Het is dus handig om dit ook op te schrijven en doe dit dan ook zo gedetailleerd mogelijk. Tot slot voeg je wat foto’s van de auto toe en zet je je contactgegevens erbij. Dan kan de website jou uiteraard bereiken met de resultaten. Vanaf hier gaan zij verder aan de slag.

Wat gebeurt erna?

Na de aanmelding, kan het voertuig binnen komen op hun afdeling. Hier vindt een controle plaats. Vervolgens wordt de auto zichtbaar gemaakt voor hun handelaren. Als zij interesse hebben, kunnen zij gelijk een bod doen. Dit bod wordt naar jou doorgestuurd en jij kiest er dan voor of je het hiermee eens bent. Als je akkoord gaat met het bod, is je auto verkocht. De verkoopovereenkomst wordt naar je toegestuurd en je kunt contact opnemen met de koper. Er kan dan een afspraak worden gemaakt. Dit gebeurt meestal binnen 2 weken na de verkoop. Zorg er dus voor dat alles top en in orde is.