bomenenzo

Ben jij op zoek naar een mooie nieuwe boom in de tuin? Dan is het goed om te kijken naar een steeneik. Deze boom heeft een prachtige grijze dikke stam en is geschikt als sierboom, voor beschutting en afbakening. Bomenenzo heeft een groot assortiment met verschillende soorten bomen.

Onderhoud

Deze boom is een langzame groeier maar erg makkelijk in het onderhouden ervan. Als je in de winter wat mest geeft, gaat die bloeien. Je kan deze boom heel makkelijk in een mooie vorm snoeien. Snoei de boom in het najaar omdat hij dan rust heeft.

bomenenzo

Water geven

De steeneik houdt van een wat drogere grond dus hij hoeft niet vaak water te hebben. Het is wel van belang dat in de droge dagen de boom genoeg water krijgt om te overleven.

Planten

Deze eiken kunnen goed tegen de wind en hebben dus geen beschutte plek nodig. Een plaats in de klei of zandgrond is ideaal voor deze boom. Plant de wortel niet dieper dan 5 centimeter boven de grond. Het is ook handig als de boom 2 steunpalen heeft voor de groei. Ben jij nou op zoek naar zo’n mooie boom? Neem dan een kijkje op bomenenzo.