Een camper gebruik je logischerwijs op een camping. Een voorbeeld hiervan is de occasion. Daarnaast is een camper huren ook mogelijk. Een camper wordt nog wel eens verward met een caravan. Een caravan verbind je met de auto en trek je in feite achter je auto mee. Een camper is een auto op zich. Voorin zijn er twee plekken voor bestuurders en daarachter bevindt zich het woongedeelte. Het is dus als het ware één ruimte. Een voordeel hiervan is dat je dus niet een extra auto mee hoeft te nemen. Weliswaar is het onhandig als je een dorpje in wilt rijden, maar dit weegt absoluut niet zwaarder dan alle voordelen van een camper. Bovendien beschikt een camper over sanitaire voorzieningen, een keuken en bedden. Mocht dat niet voldoende zijn, dan zijn er vaak ook nog voorzieningen op de camping zelf. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een camper, bijvoorbeeld hoe vaak je hem zal gebruiken en hoeveel personen er in moeten passen. 

De locatie van het kamperen

Bij het aanschaffen van een camper is de locatie ook zeer van belang. Als je naar een zonnige plek gaat, is het verstandig en fijn om een camper te hebben met airconditioning. Als je naar een koude plek gaat is het verstandig om een camper te hebben met een goede verwarming. Bovendien maakt de bestemming uit om een paar andere redenen. Als je een parkeerplek hebt kun je bijvoorbeeld niet een tent uitvouwen om buiten te gaan zitten, maar als je wel een echte kampeerplek hebt, kun je ervoor kiezen om naast de camper nog een tent op te zetten zodat je ruimte bespaart binnen in de camper. Als je dus niet zo’n kampeerplek hebt, zul je een grotere camper moet aanschaffen. Tevens is het niet altijd nodig om meteen een camper aan te schaffen, veel gezinnen lijkt het leuk om eens te kamperen, maar niet om dit elk jaar te doen. Daarom zijn er ook zeer veel bedrijven die het aanbieden om een camper te huren. Op die manier doe je niet een hele dure aankoop, maar kun je wel genieten van een zomer met camper. 

Hoeveelheid personen en andere wensen

Er bestaat een mogelijkheid om zelf een camper samen te stellen naar eigen wensen indien je hier de middelen voor hebt. Eerst moet je altijd in acht nemen hoeveel personen er mee zullen moeten gaan in de camper. Daarnaast kun je de camper ook nog stijlen naar eigen smaak. Bijvoorbeeld of je wenst extra decoratieve aspecten toe te voegen, of je een bad/douche wilt, of je gas of elektrisch fornuis wilt etc. Bovendien is het belangrijk om te bepalen waar je de verlichting wilt hebben in de camper. Je kunt kiezen voor veel of weinig verlichting, een extra nachtlampje etc. Ook de bekleding van de stoelen voorin en de stoelen om de tafel kun je naar eigen smaak maken. Vaak kiest men voor leer. Ten slotte is natuurlijk de kleur van de auto zelf te kiezen. Dit kan ook variëren tussen allerlei kleuren. Kortom, aan keuzes geen gebrek bij het aanschaffen van een gloednieuwe camper. Let op alle details en vergeet zeker niet de belangrijke dingen!