Misschien zal het woord noppenfolie je niet heel veel zeggen. Noppenfolie staat onder de bevolking misschien meer bekend als bubbelfolie. Het is één van de meest gebruikte verpakkingsmaterialen. Noppenfolie wordt in een hoop verschillende situaties gebruikt en is op meerdere plekken te vergelijken. Het beschermt niet alleen het object dat er in verpakt is, maar het wikkelt producten ook erg goed in. Bovendien is het makkelijk vast te zetten met verschillende soorten tape en plakband. Hier zijn een aantal handige tips voor als je van plan bent om noppenfolie te gaan gebruiken.

Hoe moet je noppenfolie verpakken?

Het verpakken van noppenfolie is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Er is vaak veel twijfel over of het met de lucht bubbeltjes naar boven of onder moet worden verpakt. Het antwoord op deze vraag is niet zo ingewikkeld. De noppenfolie moet verpakt worden met de lucht bubbeltjes aan de binnenzijde. Waarom dit moet? Op deze manier zorg je ervoor dat het product dat je wil verpakken zo goed mogelijk zal worden beschermd. Door de lucht bubbeltjes aan de binnenkant te verpakken gaan deze minder snel kapot. Bovendien wordt hierdoor het verpakte product zo goed als mogelijk op zijn plek gehouden en zal die niet gaan verplaatsen. Om je product zo veilig mogelijk te houden is het dus van belang dat de lucht bubbeltjes aan de binnenkant van de verpakking zitten op elke plek.

Het vasttapen van de noppenfolie

Wanneer je een pakket gaat verpakken zal het niet genoeg zijn om alleen de noppenfolie te gebruiken. Het is te vergelijken met verpakpapier. Verpakpapier plakt van zichzelf ook niet en je zal deze dus nog met iets van plakband of tape moeten vastmaken. Het is verstandig om niet alleen de rand van de verpakking met noppenfolie te verpakken. Door het gehele pakket in te pakken met noppenfolie en gebruik te maken van voldoende tape zal het pakketje zo goed mogelijk vast zitten. 

Het labelen van je pakket verpakt in noppenfolie

Wanneer je iets inpakt met noppenfolie is het daarna lastig te zien wat er nou eigenlijk in het pakket zit. Daarom is het, zeker als je meerdere pakketten gaat verpakken, erg handig als je de pakketten labelt. Hierdoor kan er geen onduidelijkheid ontstaan over welk pakket naar welke locatie moet of waar het moet worden opgeborgen. Dit probleem kan eenvoudig worden voorkomen door het te labelen met een etiket. Ook kun je ervoor kiezen om met een watervaste stift wat op de tape te schrijven.