Als je behoefte hebt aan een weekendje weg dan is Groningen een goede keuze. In een hotel in Groningen centrum zit je dicht bij alle locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Op het moment dat je liever de natuur intrekt dan is dat natuurlijk ook een optie. Groningen heeft een super gezellige oude binnenstad. Je kan er verschillende oude hofjes, musea, historische pakhuizen, leuke culturele podia en vele uitgaansgelegenheden vinden. Met een beetje geluk heb je vanuit je hotelkamer uitzicht op de Martinitoren waar Groningen natuurlijk om bekend staat. Je kan er ook voor kiezen om eens lekker te gaan shoppen in deze noordelijke studentenstad. Een leuk uitje is onder andere het Nederlands Stripmuseum of je kan ervoor kiezen om een boot te huren om over de prachtige stadsgrachten te varen.

Wat mag je echt niet missen in Groningen

Een bezoek aan het Groninger Museum mag niet ontbreken op je to do list als je Groningen bezoekt. Je vindt hier verschillende tentoonstellingen en collecties waaronder Aziatisch aardewerk, Gronings zilver, verschillende archeologische vondsten, schilderkunst van de Haagse school en 17 -eeuwse tekeningen. Iets anders wat zeker de moeite waard is om de Martinitoren te beklimmen. De Martinitoren is 97 meter hoog en wordt door de inwoners van Groningen ook wel d’Olle Grieze genoemd. Om de toren te bereiken moet je 311 trappen beklimmen waarna je kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Voor de rest is het sowieso de moeite waard om door de stad rond te lopen en te genieten van alle leuke winkels die je tegenkomt. Als je graag elpees draait dan zal je veel winkels tegenkomen waar je misschien nog een leuke verrassende plaat voor je collectie tegenkomt.

Andere bezienswaardigheden in Groningen

Als je in een hotel in Groningen verblijft dan is het ook zeker de moeite waard om een van de vele authentieke bezienswaardigheden te bezoeken in de omgeving. Een voorbeeld hiervan zijn de beroemde Groninger Borgen. Dit zijn de stenen landhuizen die in het bezit waren van de Groningse adel in de Middeleeuwen. De borgen werden gebruikt om de inwoners tegen indringers te beschermen. Als je graag van cultuur houdt dan kan je eens bekijken wat er op het programma staat in de Stadsschouwburg of de Oosterpoort. Als je graag uit eten gaat dan zijn er vele leuke restaurantjes te vinden rondom de Grote Markt. Ook lekker een terrasje pakken of in de avond uitgaan is geen probleem. Er is altijd wel iets te beleven in Groningen.