Het is weer zover, de dag is weer aangebroken, die ene dag in het jaar dat jij even in het zonnetje staat: je verjaardag. Op deze dag kun je even doen en laten wat je wilt en alles loslaten. Om dit optimaal te doen, wil je natuurlijk wel een leuk feestje geven. Hoe doe je dat eigenlijk? Hoe geef je nou het allerleukste feestje? Dat hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af, wel zijn er een aantal opties die je zelf je eigen draai zou kunnen geven. Die eigen draai kun je het geven door bijvoorbeeld te kiezen voor een andere locatie, maar ook door het toevoegen van je eigen Verjaardag versiering. Kortom, hier zijn enkele ideeën voor de grote lijn, maar voor jouw eigen verjaardag kun je het natuurlijk jouw eigen draai geven.

Een echte Hollandse verjaardag

Allereerst is het verstandig een idee te hebben wat je niet wilt. Denk bijvoorbeeld aan het stereotype Nederlandse verjaardag. Je zit met z’n allen in een kring, je krijgt eerst een puntje taart, later komen er wat hartige hapjes op tafel zoals blokjes kaas, chips, borrelnootjes of zoute stengels en dat allemaal met een paar drankjes tussendoor. In principe is er niks mis met deze optie, maar waarschijnlijk als je dit leest ben je toch op zoek naar inspiratie voor wat anders dan deze relatief standaard verjaardag. Hieronder staan drie mogelijkheden opgesomd.

Uit eten met de groep

De eerste optie is ergens iets eten. Dit is wel meteen een relatief dure optie. UIt eten gaan kost nou eenmaal meer dan thuis een feestje geven waar je zelf je hapjes en drankjes inkoopt. Wel kan dit erg leuk zijn en als je bijvoorbeeld een select groepje vrienden en familie uitnodigt of omdat je het er voor over hebt meer uit te geven omdat het bijvoorbeeld je vijftigste verjaardag is. Ook kan het mogelijk zijn dat je met een restaurant van tevoren een tarief bepaalt wat wellicht een deel van de kosten kan drukken. Op deze manier heb je een hele feestelijke verjaardag en blijft er ook nog wat meer in de portemonnee zitten.

Weg uit de regio

De tweede optie is door op avontuur te gaan. Wel betekent dit vaak dat er een groter gedeelte afzeggers is, maar het kan een hele belevenis zijn. Denk bijvoorbeeld aan varen met een grote groep. Je huurt bijvoorbeeld een sloep en neemt drankjes mee aan boord en gaat gezellig varen met de mensen die jij leuk vindt en een lekker drankje drinken in hopelijk een stralende zon. Ook dit kan wel wat prijziger zijn aangezien het opnieuw op locatie is en je daardoor natuurlijk extra kosten hebt.

Een themafeestje

Om de kosten toch wat meer te drukken is het ook mogelijk thuis een feestje te geven. Een themafeestje bijvoorbeeld. Alles wordt een groot thema, dus denk aan Thema versiering, thema kleding en misschien wel thema eten. Op deze manier heb je geen kosten van de huur van een accommodatie of de kosten van het eten van een restaurant, maar wel een origineel idee. Een ander voordeel is dat veel vrienden en familie waarschijnlijk dichterbij wonen dan bij een alternatieve locatie. Dit betekent dat er waarschijnlijk een grotere groep mensen kan komen, ze langer kunnen blijven en je simpelweg moeite bespaart van het reizen.