monitorarm

Dat het beeldscherm van je computer eigenlijk op dezelfde hoogte moet zitten als je ogen, dat is bij veel mensen wel bekend. Velen denken er echter niet altijd aan om dit ook daadwerkelijk consequent te handhaven. Als je echter in bezit zou zijn van een monitorarm, dan kun je zoiets niet meer vergeten. Lees hieronder over drie goede redenen waarom je eigenlijk altijd een monitorarm zou moeten gebruiken.

Gemak

Met een monitorarm kost het je slechts enkele simpele handelingen om je beeldscherm (weer) op de juiste positie te krijgen. Sneller dan met dit item kan het eigenlijk niet.

Voorkoming klachten

Een monitorarm draagt bij aan een correcte werkhouding en daarmee aan het voorkomen van fysieke klachten. Een te laag hangend beeldscherm zorgt bijvoorbeeld bij menigeen aan klachten in de nek. Dit omdat de nek constant te heftig belast wordt.

Verzorgde werkplek

Tenslotte zorgt het aanbrengen van een monitorarm ervoor dat je werkplek voortaan wat beter opgeruimd oogt dan voorheen. Je hoeft immers geen opvallende toeren meer uit te halen, bijvoorbeeld met dikke boeken, om je beeldscherm een beetje op de juiste hoogte te krijgen.