Als je een printer veel gebruikt is er een grote kans dat je snel nieuwe cartridges nodig hebt. Je kunt namelijk niet zonder inkt dingen uitprinten en dit betekent dat je nieuwe cartridges moet bestellen. Het is niet eenvoudig en er zijn veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Op het internet zijn er veel aanbieders die het verkopen en moet je deze goed met elkaar vergelijken. Iedere soort cartridge is anders en hier zitten veel verschillen in. De vraag is natuurlijk waar je op moet letten bij het kopen van printerinkt. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Koop de juiste cartridge

Het klinkt vanzelfsprekend, maar de meeste mensen kopen de verkeerde inkt. Je moet eerst bepalen of je een cartridge nodig hebt of een toner. In een inkjetprinter gaan cartridges en in een laserprinter gaan toners. Hier zitten veel verschillen in en dit moet je daarom als eerst bepalen. Epson 603xl is een bekende inkt cartridge en is ideaal als je een inkjetprinter gebruikt. Je kunt deze ook in allerlei verschillende kleuren bestellen, zodat je altijd de juiste cartridge hebt. Wil je zeker weten of de cartridge past bij je printer? Je kunt via de fabrikantencode van je printer precies zien welke cartridge of toner je nodig hebt. Er zitten ook veel verschillen in het formaat van de cartridge. Je hebt namelijk standaard formaten, maar ook XL formaten voor bepaalde cartridges. Een XL cartridge is vaak voordeliger als je veel gebruik maakt van de printer. 

Daarnaast moet je goed kijken naar de merken van de cartridges. Huismerk cartridges zijn vaak een stuk goedkoper, maar de kwaliteit is een stuk lager. Epson inkt kopen is een betere keuze en zo weet je zeker dat je inkt hebt van een hoge kwaliteit.

Aanbieder vinden

Op het internet zijn er veel aanbieders die een ruim aanbod in printerinkt aanbieden. Het is van belang dat je een specialist vindt op het gebied van cartridges en toners. Op deze manier weet je zeker dat de aanbieder betrouwbaar is en een hoge kwaliteit levert. Kijk goed op de website van de aanbieder en controleer het aanbod. Vaak staat hier ook informatie over de inktcartridges en de toners. In deze informatie staat vaak hoe je het kunt gebruiken en voor welke printer het bedoeld is.