Arganolie is een pure plantolie gemaakt van de zaden van de Argan boom, die vaak voorkomt in Marokko. De oorsprong van deze olie is toegeschreven aan Noord-Afrika, hoewel het wereldwijd wordt gecultiveerd. In de westerse wereld wordt arganolie vaak beschouwd als een alternatief voor olijfolie en canola-olie. De voordelen omvatten mogelijke betere gezondheid, anti-aging-effecten, en kunnen helpen de huidaandoeningen zoals psoriasis en acne te genezen. In feite zijn vele cosmetische en farmaceutische bedrijven begonnen Arganolie in cosmetica te gebruiken vanwege de bewezen effectiviteit bij het verbeteren van het uiterlijk van de huiden.

Goed voor de huid

Misschien vraagt u zich af, Wat is arganolie en wat kan het voor mij doen? Arganolie wordt in veel producten toegepast die u misschien wel dagelijks gebruikt. Een manier om je huid textuur en -toon te verbeteren, is om een goede moisturizer toe te passen na het reinigen van je lichaam. Een goede moisturizer zal het essentiële vocht aanvullen dat gedurende de dag verloren was en je huid de hele nacht gehydrateerd houdt. Er zijn echter veel moisturizers op de markt, en niet allemaal werken ze goed. Als u momenteel een huidconditie hebt of probeert een “breakout” te voorkomen, is een vocht inbrengende crème van het product het product om te gebruiken. Acne is vaak een probleem in de zomer wanneer onze huid vettig wordt en gemakkelijk in onze poriën zit. Dit zorgt ervoor dat de huid overtollig talg produceert, wat leidt tot verstopte poriën en bacteriën. Gedurende deze tijd is het het beste om een moisturizer te gebruiken die arganolie, vitamine E en andere plantaardige ingrediënten bevat die helpen de talgproductie te verminderen. Arganolie vecht tegen bacteriën en bevordert genezing door diep in de huid te dringen. Het bevat ook essentiële vetzuren die werken om huidhormonen te reguleren en bij te dragen aan gezondere, jonger uitziende huid. Bovendien bevat het andere krachtige natuurlijke ingrediënten zoals vitamine A, B5 en verschillende soorten flavonoïden en antioxidanten.

Puistjes bestrijden

Een ander gemeenschappelijk huidprobleem zijn puistjes. Ze kunnen overal op de huid verschijnen, maar komen het meest voor op het gezicht, rond de ogen en de nek. Om puistjes te helpen bevechten, zal een moisturizer met arganolie en andere ingrediënten op basis van planten een uitstekende keuze zijn. De moisturizer zal hoge niveaus van antioxidanten bevatten. Hoewel er vandaag de dag veel huid- en haarverzorgingsproducten beschikbaar zijn, worden ze over het algemeen gemaakt van chemicaliën die mogelijk uw huid, haar of beide kunnen beschadigen. Om deze reden is het belangrijk om een moisturizer te kiezen die alleen biologische ingrediënten bevat. Een dergelijk ingrediënt is dus Arganolie, een uitstekend natuurlijk alternatief voor commercieel verkrijgbare moisturizers en lichaamslotions.