Je mond en je tanden, een van de eerste dingen die een ander ziet. En die eerste indruk bepaalt voor een groot gedeelte hoe een ander je in die eerste seconden ziet. Daarom wil je natuurlijk dat je jouw mond goed verzorgt. Tegenwoordig zijn er veel manieren om je mond goed te verzorgen, ook zelf kun je dit goed bijhouden waardoor je al veel kwalen kunt voorkomen. In andere gevallen kun je kijken naar een Tandartspraktijk Schiedam of een tandarts in de rest van het land. Samen met een tandarts kunt u dan kijken naar de mogelijkheden. Maar naast deze behandelingen zijn er dus veel manieren om zelf je mondhygiëne bij te houden, de belangrijkste tips staan hieronder. 

Goed poetsen, tweemaal per dag

Het belangrijkste om je mond goed te verzorgen is door twee keer per dag voor een tijdsduur van minimaal twee minuten te poetsen. Te vaak wordt er namelijk nog te kort, te gehaast of niet goed gepoetst, juist terwijl dit zo belangrijk is. Daarom is het van essentieel belang dat je twee keer per dag twee minuten poetst. In die twee minuten kun je alle tanden en all hoeken goed poetsen. Ook is het zo dat de fluoride die zich in tandpasta bevindt pas na twee minuten werkt, daarom moet je eerst twee minuten poetsen om het volledig te laten werken. Elke tandarts voor Tandartspraktijk Vlaardingen tot groningen zal dit beamen. 

Je tong goed poetsen

Een stap waarvan veel mensen niet weten of het simpelweg niet doen is het poetsen van de tong. Dit hoeft niet hard maar zachtjes even over de tong heen gaan. Want net zoals op uw tanden bacteriën achterblijven is dit het geval voor je tong. Wanneer je deze niet reinigt veroorzaakt dit een slechte adem, dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het van belang dat je ook goed je tong poetst tijdens het poetsen van je tanden. Hiervoor kun je eventueel ook een tongreiniger gebruiken. Deze kan makkelijker in gebruik zijn. Het maakt echter niet uit waarmee je je tong poetst, zolang je deze maar goed schoonmaakt. 

Maak gebruik van een elektrische tandenborstel

Onderzoek heeft aangetoont dat een elektrische tandenborstel vele malen effectiever is dan een normale handtandenborstel. Het is daarom aan te raden een elektrische tandenborstel te gebruike, steeds vaker worden deze ook voor lage prijzen aangeboden. Een goede elektrische tandenborstel zorgt er namelijk voor dat je meer tandplak verwijdert en de kans op een tandvleesontsteking minder groot wordt. Wel is het hierbij belangrijk dat je op de juiste manier poetst, ook met een elektrische tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel dien je namelijk net wat anders te poetsen dan met een handborstel, vraag je tandarts hiervoor om tips. 

Flossen, stoken en ragen

Ook wanneer je goed poetst is het belangrijk om goed te flossen, stoken of ragen. Dit komt omdat er ook na het poetsen van de tanden nog veel bacteriën tussen de tanden blijven zitten. Een tandenborstel kan namelijk lastig tussen de kleine ruimte komen, wanneer je hier met een kleiner voorwerp tussenkomt kun je dit wel weghalen. Veel tandvleesproblemen en gaatjes ontstaan namelijk door niet flossen. Als je weinig ruimte tussen je tanden hebt is het aan te raden te flossen, heb je meer ruimte? Dan kun je gebruik maken van stokers en ragers. Ragers zijn echter steeds vaker in verschillende maten te vinden waardoor ze ook voor gemiddelde tussenruimtes geschikt zijn. Let wel op dat je niet je tandvlees beschadigt met het ragen.