Het ziet er toch echt naar uit dat het dit jaar andere kerstdagen zullen worden dan anders. Door de pandemie die over de wereld raast en het feit dat we nog volop in de tweede golf zitten, is de kans groot dat er tijdens de kerstdagen en oud en nieuw nog veel maatregelen actief zullen zijn. Dit betekent dat we deze kerst en oud en nieuw niet naar een groot feest kunnen of met veel mensen buiten samen bij elkaar kunnen komen. Waarschijnlijk is het geeneens mogelijk om deze gelegenheden met de hele familie samen te vieren. Toch is er de hoop op een leuke kerst en jaarwisseling. In dit artikel bespreken we manieren om toch een leuke jaarwisseling te hebben.

Geniet van alles wat wel nog kan

Alhoewel het een andere jaarwisseling zal zijn dan normaal, we zullen met minder mensen samenzijn en er is een vuurwerkverbod, zijn er ook nog heel veel dingen die wel gewoon kunnen. Denk bijvoorbeeld aan lekker voor de televisie zitten, de oudejaarsconference kijken en oliebollen en appelflappen eten. En om twaalf uur mag ook gewoon de champagne geknald worden. Wij raden Veuve Clicqout champagnes aan.

Ga voor videobellen

Videobellen heeft al een zeer prominente plaats in ons dagelijks leven op dit moment. We gebruiken het constant voor ons werk. Ook worden er regelmatig vrijdagmiddagborrels van het werk georganiseerd op videocalls. Het is dan ook niet gek dat videobellen bij de jaarwisseling ook ingezet kan worden. Open met de gehele familie of bijvoorbeeld de gehele vriendengroep een videocall en proost daar samen op het nieuwe jaar. Het is misschien niet zo leuk als elkaar allemaal in het echt zien maar we moeten er nu eenmaal het beste van maken.

Maak plannen voor het komend jaar

Alhoewel de situatie op dit moment nog niet ideaal is en we vol in een tweede golf zitten, is er wel licht aan de horizon. Momenteel worden er veel vaccins getest en de resultaten zijn veelbelovend. Er is een goede kans dat we de komende zomer weer op vakantie kunnen. Daarom is de jaarwisseling ook een fijn moment om plannen te maken voor de komende zomer. Op deze manier heb je ook wat leuks om naar uit te kijken en kun je met een frisse blik het nieuwe jaar in. Het was natuurlijk een somber jaar voor de meeste mensen.