Heb je een leuke stedentrip gepland naar Barcelona? Dan kan je alvast beginnen met de voorpret en uit gaan zoeken wat je allemaal in deze prachtige stad wilt gaan doen. Barcelona is een wereldstad en heeft het allemaal. Ben je een cultuur liefhebber, geen probleem. Of houd je juist van feesten dan zit je ook goed in Barcelona. Een aantal tips voor je stedentrip barcelona waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Boek ver van te voren tickets aan

Het is zo dat jaarlijks miljoenen mensen Barcelona bezoeken in de vorm van een stedentrip barcelona. Dit zorgt ervoor dat tickets voor de bekende toeristen attracties zoals Sagrada Familia en Park Güell vaak snel uitverkocht raken. Daarom is het aan te raden om je tickets voor je vertrek online te bestellen. Doe je het van te voren dan weet je zeker dat je naar binnen mag en word je niet teleurgesteld. De kosten voor toegangskaartjes voor dit soort attracties zijn online hetzelfde dan aan de kassa, alleen je krijgt een vast tijdstip toegewezen. 

Maak gebruik van het openbaar vervoer in Barcelona

Wil je in alle rust Barcelona ontdekken maak dan gebruik van het openbaar vervoer. De stad is enorm groot en de meeste bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar. Het openbaar vervoer zal je vaak gebruiken in Barcelona. Een goedkope manier om het OV te gebruiken is het aanschaffen van de Hola BCN Travelcard. Je kunt met deze speciale kaart onbeperkt reizen met tram, metro en bus en je bespaart er een hoop tijd en geld mee. Overigens zit in deze kaart ook het vervoer van en naar het vliegveld inbegrepen. Kaartjes zijn geldig van twee tot vijf dagen en prijzen zijn vanaf 15.20 euro per persoon.

In Barcelona eet met vijf keer op een dag

In Spanje is men dol op lekker eten en in Barcelona is dat niet anders. Ze eten maar liefst vijf keer op een dag. Omdat het in Barcelona best warm kan worden verschillen de tijden wanneer men eet met andere Europese landen. De eettentjes in Barcelona gaan wat later open dan wij gewend zijn in Nederland. De lunch in Barcelona wordt gehouden tussen 14.00 en 15.30. In de avond is het diner rond 21.00. In de zomerperiode eten ze in de avond meestal rond 22.00. Even opletten op deze tijden en iets om rekening mee te houden.

Vermijd de populaire tourist traps

Je ziet ze bij elke populaire reisbestemming:  de tourist traps. Dat is bij een stedentrip Barcelona het geval, maar bijvoorbeeld ook bij een stedentrip praag. In eerste instantie ziet het er allemaal veelbelovend uit, maar meestal ben je uiteindelijk veel geld kwijt. Vermijd in Barcelona de Rambla, Flamenco en Dinner en sangria drinken.