Lichtkoepels plat dak

Een zolderverdieping met een plat dak biedt als grote voordeel dat je het oppervlak van de bovenste verdieping van je huis volop kunt benutten. Andere plekken in typische eengezinswoningen waar je vaak platte daken vindt zijn gedeeltes die later zijn aangebouwd, bijvoorbeeld een uitbreiding van een keuken. Welnu,, het zou zonde zijn als je het potentieel van een plat dak onbenut zou laten. Hiermee bedoelen we dat lichtkoepels een plat dak nog beter zouden maken. Lees hieronder om welke goede redenen je dat kunt doen.

Meer natuurlijk lichtinval

De hoofdreden van het aanbrengen van een lichtkoepel is natuurlijk het veroorzaken van de inval van meer natuurlijke lichtinval in huis. Een woning met genoeg licht is van wezenlijk belang voor gezondheid en welzijn. Vanwege het bolvormige karakter van lichtkoepels laten deze meer licht door dan welk ander type raam dan ook.

Lichtkoepels plat dak

Een stijlvolle toevoeging

Uiteraard bestaan lichtkoepels in diverse uitvoeringen, maar een ding staat vast: de toevoeging van een lichtkoepel is zonder twijfel een heel stijlvolle. Je woning als geheel én de betreffende ruimte in het bijzonder krijgen hier een stuk meer esthetische waarde door.

Met gemak het dak op

Zoals je waarschijnlijk weet zijn platte daken een stuk kwetsbaarder dan hellende daken. Als je problemen met bijvoorbeeld lekkage wilt voorkomen, dan is het verstandig regelmatig je platte dak schoon te maken. Met een lichtkoepel die je ook van binnenuit kunt openen verschaf je jezelf een makkelijke toegang tot je platte dak.