Gezichtsverzorging – Uw huidverzorgingsroutine

Gezichtsverzorging is in feite de verzorging van uw gezicht en al zijn gelaatstrekken, inclusief de ogen, wangen en tong, zodat het er allemaal aantrekkelijker en gezonder uitziet. Bij gezichtsverzorging hoort ook een goede verzorging van uw huid. Huidverzorging is een van de belangrijkste onderdelen van gezichts verzorging. U moet uw huid onderhouden om deze schoon en vrij van verschillende huidproblemen te houden. Huidverzorging omvat ook het regelmatig reinigen van uw gezicht en het hebben van een regelmatige vochtinbrengende crème die uw huid soepel en gehydrateerd houdt. Reiniging is een van de belangrijkste onderdelen van je gezichtsverzorgingsroutine. Het staat ook bekend als reinigend, ontgiftend, toning of gewoon vuil en vuil wegspoelen.

Het behandelen van uw huidverzorgingsproducten

Gezichtsverzorging omvat ook het behandelen van uw huidverzorgingsproducten wanneer ze in contact komen met de huid. De huid moet elke dag worden behandeld en gehydrateerd om rimpels, uitdroging en andere tekenen van veroudering te voorkomen. Gezichtsverzorgingsreinigers moeten bijvoorbeeld worden gekozen op basis van het huidtype, een vette huid moet worden gewassen met een zachte en niet-vette reiniger, terwijl een droge huid moet worden gewassen met een zachte en alcoholvrije reiniger. Er zijn tegenwoordig verschillende gezichtsverzorgingsproducten zoals gezichtsscrubs, vochtinbrengende crèmes, maskers en lotions op de markt verkrijgbaar. Gezichtsverzorging stopt niet bij het reinigen, maar moet doorgaan met andere stappen zoals toning, exfoliatie en hydratatie.

Vochtinbrengende crème

De vochtinbrengende crème houdt de huid zacht en gehydrateerd, terwijl het masker inwerkt op de overtollige olie op het huidoppervlak. De ingrediëntenlijst van al deze gezichtstoners, crèmes of lotions kan variëren, afhankelijk van het product dat u koopt. Zo zitten er anti-acne ingrediënten in anti-acne gezichtstoners. Anti-acne producten die werken op de poriën zijn onder andere salicylzuur, benzylperoxide, resorcinol en dimethicon. Bij het kiezen van een anti-acne gezichtscrème of -lotion moet je er een kiezen die de bovengenoemde ingrediënten bevat. Bovendien moet u het normale gezichtsverzorgingsregime volgen, wat betekent dat u uw gezicht twee keer per dag moet reinigen – één keer ’s ochtends voordat u uw make-up aanbrengt en één keer’ s avonds voordat u naar bed gaat.