Letterlijk en figuurlijk een groendak

4 groendak

Een sedumdak met zonnepanelen is niet alleen een manier om waterverspilling tegen te gaan, maar ook een manier om milieubewust om te gaan met je energie. Een sedumdak met zonnepanelen is een dak dat volledig bedekt is met planten. Daarbuiten, zoals de naam al eigenlijk verklapt, zitten er ook nog eens zonnepanelen aan het dak vast voor extra milieubewustheid. Dus ben je zelf milieubewust of wil je meehelpen aan de huidige problematiek rondom klimaatverandering, dan is een sedumdak met zonnepanelen een ideale manier om zo je eigen steentje bij te kunnen dragen aan de oplossing.

Wat zijn de voordelen van een sedumdak met zonnepanelen?

Aan het hebben van een sedumdak met zonnepanelen zitten een tal van voordelen. Allereerst draag je direct bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. De grote lap aan groen op het dak absorbeert een hoop CO2-uitstoot, waarmee je je eigen CO2-uitstoot in ieder geval voor een gedeelte neutraliseert. Daarbuiten helpen de zonnepanelen ook nog eens door fossiele brandstoffen te vervangen en hiermee zelf nog minder CO2 uit te stoten. Daarbuiten heb je er ook nog persoonlijk profijt van. Het hebben van zonnepanelen is een investering maar op de lange termijn kun je door het gebrek aan kosten voor fossiele brandstoffen er ook nog eens winst op maken.

Hoe kom je aan een sedumdak met zonnepanelen?

Een sedumdak krijg je natuurlijk niet door zaadjes te planten op je huidige dak. Het vereist een gespecialiseerd team om jouw huidige dak te vervangen door een sedumdak. Ook het installeren van zonnepanelen zou handig zijn om door professionals te laten doen. Dit omdat het belangrijk is dat de zonnepanelen goed vastzitten zodat ze er niet gauw afwaaien. En ook is het een stuk veiliger gezien de panelen op hoogte gemonteerd moeten worden. Ben je hierdoor een fan geworden of wil je nog meer weten over wat een groendak voor jou kan betekenen, neem dan gerust een kijkje bij groendaktotaal via één van de links