Er zijn veel verschillende soorten instappers heren. Zo zijn er varianten die meer gericht zijn op casual gelegenheden en varianten die gericht zijn voor chique en meer zakelijke gelegenheden. Instappers zijn te combineren met veel verschillende soorten outfits wat het een ontzettend veelzijdige schoen maakt. Een goed paar instappers is van een hoge kwaliteit en is gemaakt van goede en stevige materialen. Door de diversiteit van het product is het gemakkelijk om het juiste paar te vinden. Het kan soms echter wel een tijdje zoeken zijn door het grote aanbod. Voor elke kledingstijl is er een goede schoensoort te vinden die er perfect op aansluit.

Casual instappers versus chique instappers

Er zit wel degelijk verschil in de verschillende soorten instappers. Wanneer bijvoorbeeld chique instappers vergeleken worden met de meer casual schoenen zijn er duidelijke andere kenmerken. De casual instapper is vaak gemaakt van een wat dunnere stof en is vooral gericht op comfort. Deze instappers zijn te combineren met veel verschillende outfits en kleuren. Instappers zijn ook ideaal voor gebruik in- en rondom het huis aangezien ze zo makkelijk aan en uit te doen zijn.

De chique of meer zakelijke instappers zijn vaak gemaakt van een leer(achtige) materiaal soort, ook suède komt vaker voor bij deze variant van de schoen. Deze schoen staat erg netjes onder verschillende soorten nette kledij. De uitstraling van de schoen geeft al snel een moderne en afgemaakte look die een man er erg verzorgd uit laat zien.

De veelzijdigheid van instappers

instappers heren zien er niet alleen erg goed uit onder verschillende looks maar ze zitten ook nog eens erg comfortabel. De schoen is gemakkelijk aan- en uit te trekken, wat al blijkt uit de naam. De kwaliteit van de instapschoen is het makkelijkste te bepalen aan de kwaliteit van het materiaal en de vervorming van de schoen zelf. Een instapschoen van goede kwaliteit zal namelijk langdurig zijn vorm houden