In Nederland stijgen de energierekeningen de pan uit en moeten Nederlanders zich gaan aanpassen naar het nieuwe normaal. Maar is er een mogelijkheid om de energierekening naar beneden te krijgen? Dat is er zeker. Vloeren verliezen vaak hun warmte door de uitstraling naar de koudere kruipruimtebodem en funderingsmuren. Door middel van vloerisolatie verhoog je je isolatiewaardes. Het vermindert de kans op schimmel en huisstofmijten en je bespaart daarnaast ook nog energie voor een eerlijke prijs/prestatie verhouding. Tegelijkertijd is het ook mens- en milieuvriendelijk.

Last van vochtproblemen

Vocht in je huis is meestal een probleem. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar waar het vandaan komt en dus te beginnen bij de bron. Ook vochtproblemen zijn namelijk de bestrijden met goede isolatie. Vochtproblemen ontstaat vaak door twee dingen: vochtige lucht en koude oppervlakten. Wanneer er koude oppervlakken in huis voorkomen, kan het zo zijn dat deze slecht geïsoleerd zijn en zullen deze oppervlakken vocht aantrekken. Ventileren heeft dan maar weinig zin. De beste manier om vochtproblemen aan te pakken is dus alle oppervlakken van goede isolatie te voorzien, zodat de vocht niet kan neerslaan.

Comfortabel en duurzaam

Wanneer je woning is voorzien van goede isolatie, zal je al gauw merken dat de woning erg fijn en comfortabel aanvoelt. In de winter zal je hier het meest baat bij hebben. Als je buitenmuren goed geïsoleerd zijn, is dit meestal met een voorzetwand gedaan. Een voorzetwand is licht in gewicht en daardoor snel opgewarmd. De grootste voordelen van goed geïsoleerde buitenmuren zijn: je hebt weinig materiaal nodig, meest mens- en milieuvriendelijke oplossing, hoger rendement op je investering en het houdt vocht tegen.

Een andere plek waar je een goede isolatie moet hebben, is het dak. Met een dakisolatie krijg je minder ruimteverlies en een hogere isolatiewaarde. In de winter wordt de warmtestroom die naar buiten gaat beperkt en in de zomer houdt de dakisolatie juist de warmte buiten. Ideaal voor de kinderen die op zolder slapen. Door middel van thermosheet creëer je de perfecte afgesloten luchtdichte constructie. De thermosheets worden in allerlei lengte- en breedtematen geleverd en met de meegeleverde lijm op waterbasis geplakt. Op deze manier ontstaat er de perfecte luchtdichte isolatielaag. TONZON is de uitvinder van isolatietechniek en voorziet je van de beste isolatie. Zij denken mee met elke klant om het juiste product voor elk type gebouw in te zetten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt.