Bij het verbouwen van bijvoorbeeld je huis, of een kamer in je huis, komt de vraag van ´welke kleur´ snel naar voren. Kleur is natuurlijk ook super belangrijk voor je huis. Het zorgt ervoor dat je je huis mooi vindt, dat de kamers met elkaar verbonden worden of juist van elkaar gescheiden zijn. Ook kan je met de kleur van de kamer een bepaald gevoel overbrengen.

Het kiezen van de juiste kleur voor een bepaalde kamer is dan ook heel belangrijk. Maar makkelijk is het helaas niet. Vaak twijfelen we over welke kleur past bij welke kamer, of welke kleur past bij welke kleur. Daarnaast helpt het ook niet dat je uit heel veel kleuren kan kiezen, alleen al beton cire kleuren badkamer zijn er in overvloedt.

Hoe kies je dan de juiste kleur voor bijvoorbeeld de woonkamer of de badkamer? Hier zoeken we het kort uit en helpen we je een beetje op weg.

De woonkamer

De woonkamer is de plek in het huis waar je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengt. Vaak is de woonkamer ook een redelijk grote kamer. Deze twee gegeven zorgen er wat ons betreft voor dat je het beste kunt gaan voor wat lichtere kleuren. Ten eerste geven lichtere kleuren rust. Ten twee accentueren ze de omvang van de ruimte erg goed.

Aan welke kleuren denk je dan? Nou, bijvoorbeeld gebroken wit, licht groen of blauw zijn goede opties. Je hoeft niet alle wanden dezelfde kleur te doen. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om bijvoorbeeld één wand in een sprekende, spannende kleur te doen zoals okergeel. Op deze manier creëer je toch wat spanning.

Badkamer

De badkamer houden we over het algemeen wit. Maar dit is jammer want er zijn vele verschillende beton cire kleuren badkamer of variaties in betegeling. Beton cire kleuren badkamer zijn er bijvoorbeeld in grijs, wit, zwart en groen, zodat je gemakkelijk je badkamer omtoverd tot een spannende en interessante ruimte.