Verhuizen is zowel iets waar mensen enorm naar uitkijken als iets waar ze enorm tegenop zien. Aan de ene kant is het spannend om aan een nieuwe avontuur te beginnen, maar aan de andere kant is het ook eng, je woont namelijk in een nieuwe stad tussen nieuwe buren, en het hele proces kan best stressvol zijn. Wij zullen je in dit artikel op een aantal dingen wijzen, zodat je die fouten in ieder geval niet zult maken.

  1. Zorg voor een betrouwbaar verhuisbedrijf

Verhuizen is niet iets wat je in je eentje kan doen. Je zult de hulp van anderen in moeten roepen, en je familie en vrienden zullen niet altijd beschikbaar zijn om de hele verhuizing te regelen. Het is daarom aangeraden om een goed verhuisbedrijf Amersfoort in de arm te nemen. Een goed verhuisbedrijf zal ervoor zorgen dat al je spulletje veilig in je nieuwe huis aankomen, zonder je nieuwe of je oude huis te beschadigen. Er gaan horrorverhalen rondt van verhuisbedrijven die een pad van vernieling achter zich lieten, dus kies voor een betrouwbaar verhuisbedrijf Den Bosch om ervoor te zorgen dat een dergelijke ramp jou niet zal overkomen.

  1. Pak al je spullen goed in

Hoe goed je verhuisbedrijf ook is: het zal niet alles dat je mee wil nemen voor je in gaan pakken. Alle kleine dingetjes zul je zelf in verhuisdozen moeten gaan verzamelen. Maar ook al zal het verhuisbedrijf nog zo voorzichtig met de dozen omgaan: een ongeluk zit een een klein hoekje. Dus begin een week voor het inpakken wat oude kranten op te sparen om breekbare spullen mee in te pakken. Zorg er ook voor dat dingen die andere spullen kunnen bekrassen goed zijn ingepakt, ook al zijn ze niet breekbaar. Als iets krassends namelijk de hele reis tegen een zacht voorwerp aanzit zal het zachte voorwerp niet ongeschonden uit de strijd komen.

  1. Abonnementen: verzet ze op tijd

Niet elk verzendproces verloopt even direct. Bij abonnementen is het vrij normaal dat verzenders een traag en rigide proces gebruiken om hun goederen te verzenden. En dit is ook logisch, jij wil dat iets op de afgesproken datum aankomt, hoe vroeg de verzender je tijdschrift moet verzenden is niet jouw probleem. Het is daarom aan te raden om iedereen waar je een abonnement hebt ver van tevoren te laten weten vanaf welke datum je op je nieuwe adres woont, zo kunnen zij hun systemen op tijd bijwerken. Je telecom- en energieabonnement werken weer anders, hoe deze verzet moeten worden verschilt per aanbieder, en we raden je aan om voor je verhuizing contact op te nemen met de aanbieder om alles vloeiend te laten verlopen.

  1. Geef je nieuwe adres ook op tijd door aan webshops

Veel webshops hebben tegenwoordig een half geautomatiseerd verzendproces, dit betekent dat je met één druk op de knop dingen kan bestellen. Dit is heel handig, maar het schiet wat tekort wanneer je vergeten bent je nieuwe adres door te geven, en je pakketje per ongeluk nog naar je oude adres wordt verzonden, zonder dat jij dit door hebt.

  1. Hoe verhuis je een kat?

Je wil natuurlijk ook je huisdieren naar je nieuwe adres meenemen. Voor een hond en de meeste andere dieren zal de verhuizing niet heel anders zijn dan elke andere lange autoreis, maar voor een buitenkat zal een verhuizing een hele bedoeling zijn. Katten raken normaal gewend aan hun eigen territorium, en als je kat naar buiten gaat zal de wijk een belangrijk deel van dat territorium zijn. Het is daarom een must om je kat, net als toen het een kitten was, de eerste tijd binnen te houden haar territorium ‘te resetten’. Als je dit niet doet zal je kat, zo gauw ze buiten is, op zoek gaan naar haar originele territorium. Je kat kan dan verdwalen of, als je niet zo ver verhuisd ben, eenzijdig besluiten dat ze bij de nieuwe bewoners van je oude huis blijft.