Het hebben van een lekkage is altijd vervelend. Zo kan het lastig zijn om de oorzaak van de lekkage te vinden, waardoor het ook lastig is om het probleem op te lossen. Daarbij komt er altijd veel schade kijken bij een lekkage waardoor je een VSR leidingrenovatie nodig hebt. Hierdoor is alleen maar de lekkage verhelpen niet genoeg. Daarna moet je ook alle schade die is aangericht nog oplossen. 

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kan doen wanneer je een lekkage hebt. Altijd handig om te weten voor het geval dat. Zo kan je namelijk zo snel mogelijk handelen in geval van nood.

Schakel het water uit

Zodra je merkt dat je een lekkage in je woning hebt, is het belangrijk dat je het water afsluit. Door het water af te sluiten beperk je de schade en komt er geen extra water meer bij. Zeker wanneer je niet weet waar de lekkage vandaan komt is dit een handige manier om het probleem te stoppen.

Wanneer de lekkage bij de vaatwasser, wasmachine, kraan, douche of bad plaats vindt, hoef je niet de gehele watertoevoer stop te zetten.Ga dan op zoek naar de dichtstbijzijnde kraan die daarbij hoort en sluit alleen deze af. Hiermee is de lekkage gelijk gestopt en kan je het gaan drogen. 

Ga op zoek naar de oorzaak

Wanneer het water is afgesloten kan je op zoek naar de oorzaak. Deze is soms lastig te vinden. Zo kan het zijn dat je al weken een lekkage hebt voordat je het daadwerkelijk door hebt. Je wilt natuurlijk niet elke muur in je woning stuk gaan breken, hiervoor kan je een bedrijf inhuren die via een apparaat kan zien waar de lekkage plaatsvindt. Hierna kan dan een VSR leidingrenovatie plaatsvinden om de lekkage te verhelpen. 

Wacht hier niet te lang mee. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het is om het probleem te verhelpen. Zodra je dus weet waar de lekkage zit, is het dus verstandig om actie te ondernemen.