Wie zoekt naar dartpijlen, kan op deze pagina terecht om ze online te bestellen. Als je je dartpijlen hier bestelt, heb je ze meestal binnen één werkdag al in huis. Tenzij de dartpijlen die jij wil net niet op voorraad zijn, dan kan het langer duren. Dartshopper levert dartpijlen vanuit Eindhoven en kan daardoor niet alleen in Nederland op korte termijn je bestelling thuis bezorgen, maar ook in Duitsland of in België. Ideaal dus, ongeacht waar je woont. Je hoeft alleen nog je dartpijlen uit te kiezen.

De vier onderdelen van een dartpijl

Dartpijlen bestaan uit vier onderdelen, waarvan je er twee in principe altijd blijft gebruiken en twee regelmatig moet vervangen. Je koopt dartpijlen dan ook vooral om de blijvende onderdelen: de punt en de barrel. Dartpijlen hebben over het algemeen een steel-tip, maar je kunt ook kiezen voor elektronische dartpijlen, die heten dan soft-tip. De andere twee onderdelen, de shaft en de flights, moet je regelmatig vervangen omdat ze simpelweg niet eeuwig meegaan. Als je dartpijlen koopt, kun je er dus ook voor kiezen om direct extra shafts en flights te kopen.

Materiaal van de pijlen

Dartpijlen kunnen van brass of tungsten zijn, dit geldt voor zowel de steel-tip als de soft-tip pijlen. Beide verschillen ook in hetzelfde. Als beginner, kind of hobbyspeler, kun je het beste kiezen voor de brass dartpijlen. Deze zijn iets dikker, omdat brass minder zwaar is dan tungsten. Je hebt dus meer materiaal nodig om hetzelfde gewicht voor de pijlen te bereiken. De tungsten dartpijlen zijn dunner, waardoor je gemakkelijker pijltjes direct naast elkaar kunt gooien. Vandaar dat deze gebruikt worden door meer professionele spelers.